NIEUWE KOEKAART

Het nieuwe schooljaar bracht enkele veranderingen met zich mee. De tweekamp tussen de studentenverenigingen VTK en DLK heeft inmiddels plaats gemaakt voor een samenwerking. De ingenieur-architecten kunnen zich vanaf nu identificeren als een lid van De Loeiende Koe én worden tegelijkertijd lid van de Vlaams Technische Kring. Want de VTK zet zich in voor alle ingenieurs, waar DLK het doet voor de ingenieur-architecten. Het succes van de onthaaldag kwam inmiddels ook voort door deze samenwerking.

 

Om deze band te vieren krijgt het VTK kaart een nieuwe lay-out door de ontwerpers in de Plateau. Daarnaast wordt er een ook een variant gemaakt op de VTK lidkaarten, een DLK variant. Een kaart om aan te tonen dat je als architect rechtstreeks betrokken wordt bij de DLK maar dat je nog altijd onder de koepel/zolder van de ingenieur zit.

 

IMG_2878

Het eerste ontwerp voor de DLK variant is in principe een template. Waar VTK trouw blijft aan de jarenlange traditie van herkenbaarheid zou de DLK zijn ontwerpkunsten tonen om elk jaar met een nieuwe variant te komen. Om voor continuïteit te zorgen over verschillende generaties was er nood aan een vaste framework.  Het idee van een jaarlijks variërend ontwerp zou het start van hun opleiding verankeren aan hun kaart. Zo zou er een tweede laag aan betekenis en identificatie ontstaan. Maar deze lidkaart is niet enkel een middel voor identificatie, er zijn een tal van voordelen gekoppeld aan deze lidmaatschap. Als lid kan iedereen genieten van een korting bij de aankoop van boeken en tekenmateriaal, maar ook tijdens de feestjes die door de VTK worden georganiseerd. Daarnaast krijgen de studenten ook de kans op goedkoper te kunnen printen, lasercutten en plotten. Een nieuwe kaart als symbool voor een betere samenwerking.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *