INweiDINGSWEEK

Een nieuwe lading kalfjes wordt losgelaten in de wei. Aarzelend zetten ze hun eerste stapjes in het zachte gras. Verwonderde blikken gluren in het rond zoekend naar houvast. Daar is moeder koe. Ze wijst de weg. Ze neemt iedereen met zich mee.

 

Tijdens de inweidingsweek worden de kersverse 1e bachelorstudenten verwelkomd en wegwijs gemaakt in hun nieuwe wereld. Doorheen 4 evenementen maken ze kennis met de verschillende facetten van onze architectuuropleiding.

inweiding 3

BACHELORKRANT + BAR

De introductie van de bachelorkrant is een recentelijke traditie waarin de binnenkoer van de Rozier wordt omgebouwd tot ceremoniële ruimte en bar. Het is een plek waar voor de eerste keer alle leermeesters en leerlingen over alle jaren samenkomen. Dit jaar bouwden de nieuwe studenten zelf aan deze constructie als een loge-oefening voor Architectuurontwerp 1. Met behulp van 11 kilometer touw en 60 meter ketting werd de koer overdekt.

brunch 4

BRUNCH

De koe voedt haar kalfjes. De brunch is een kennismaking met het KoeSalon en alles waar het voor staat. In het salon leeft de koe en laat de koe leven. De studenten werden gelokt met een rijkelijk gevulde ontbijttafel en taart. Geuren van verse koffie doorkruisten de gangen van de Plateau op zoek naar hongerige studentenmaagjes. En zoals de koe het graag ziet, graasden de kalfjes de buffettafel in een handomdraai leeg.

LEZING PETER VANDEN ABEELE

Donderdagavond kwam de gloednieuwe stadsbouwmeester Peter Vanden Abeele spreken over zijn nieuwe functie en zijn werk bij MAAT Ontwerpers. Met behulp van enkele actuele cases en recent onderzoek bracht hij de nieuwe studenten voorzichtig in de gedachtenwereld van de architect/stadsplanner.

FIRST MINUTE

Stilte komt na de storm.. of was het omgekeerd. Met de wijze woorden van Peter Vanden Abeele in het achterhoofd kronkelden de studenten zich door het Gentse stadsweefsel naar Cafe Video.
De inweiding is voltrokken.

inweiding 6

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *