Dit was de Plateaupen

Studenten architectuur kampen al jaren met een hardnekkig vooroordeel: ze zijn niet sportief. Om een eind te maken aan dit cliché werd dit jaar de tak DLK_SPORT opgericht; het orgaan dat instaat voor de fitheid en lichamelijk welzijn van de studenten. Bij een gezonde geest hoort nu eenmaal een gezond lichaam.

 

 

Wat velen niet weten is dat er tijdens de eindeloze atelierdagen niet altijd 12 uur aan één stuk wordt doorgewerkt. Om stoom af te laten wordt het atelier soms een heuse sportzaal: een afgestompte foamblok wordt plots gepromoveerd tot voetbal, een stuk karton tot een frisbee. Maar hét koningsnummer ontstaat wanneer 4 ateliertafels het veld vormen voor een wedstrijd tafeltennis.

 

 

De wedstrijden tafeltennis kwamen tot stand vanuit individuele initiatieven die naast elkaar plaatsvonden. Doorheen de plateau ontstonden zo kleine groepjes die elkaar onderling bekampten. Om dit fenomeen uit het clandestiene te halen besloot DLK_SPORT een grootschalig evenement te organiseren waarin 64 archies het tegen elkaar opnamen met maar 1 doel voor ogen: bekroond worden tot beste pingpongspeler van de Plateau.

 

 

1
2
3
4
5

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *