Lezing: Laurent Ney

Op 7 maart ontving de koe een klepper van formaat. Ingenieur architect Laurent Ney van Ney +Partners kwam een inspirerende lezing geven over het kenmerk van het bureau, de ontworpen brug. De lezing was gericht op een veelzijdig publiek: ingenieur-architect, burgerlijk ingenieur en industrieel ingenieur waren aanwezig.

De lezing ging dan ook niet alleen over het structurele aspect van bruggen, maar ook over de ontwerpmatige kant. Daarnaast werd de nadruk gelegd op de sociale impact van een brug. “Een brug is niet alleen een structurele oplossing, het is meer dan een verbinding tussen punt A en B.”, werd dan ook meermaals tijdens de lezing vermeld. Ney + Partners verheffen de brug uit het louter functionele keurslijf en maken er een gebalanceerd functioneel-vormelijk signaal.

Hoe kan een brug meespelen in het ontwikkelen of terug opwaarderen van een plaats? Welke impact heeft een brug op zijn omgeving? Hoe kan men de omgeving laten meespelen in het ontwerp ervan – wat zijn de noden van de mensen die errond wonen? Op deze en nog een hele resem andere vragen liet onze spreker zijn licht schijnen aan de hand van reeds gebouwd werk. Onder meer de voetgangersbrug aan het kasteel in Tintagel, de voetgangersbrug in Albi en de brug aan de Smedenpoort in Brugge passeerden de revue.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *