INweiDING 2019

/////

Alle begin is onzeker, zo ook het begin van de richting architectuur aan de UGent. Gelukkig is moeder koe er. Ze pakt de jonge kalfjes mee op het avontuur dat studeren heet. In het begin maakt moeder koe wegwijs maar al snel verwacht ze van haar kalfjes om op hun eigen benen te staan en het heft in eigen handen te nemen. Tijdens de inweidingsweek wordt aan de hand van vele activiteiten het startschot gegeven van het plateau-leven.

 

De week begint al op vrijdag: de onthaaldag. Na een ietwat lange introductie worden de nieuwbakken kalveren op pad gestuurd doorheen de stad. Ze maken kennis met de Sleiper en het plotkot 2.0, maar natuurlijk ook met meer feestelijke plekken, om zo wat wegwijs te worden in de stad.

 

Na het weekend werden de erasmus-studenten verwelkomt. Ze kregen een buddy toegewezen, nu lopen zij ook niet meer verloren.

 

Dinsdag ontwerp-dag, dat zal al snel duidelijk worden. De eerste opdracht is een feit. De studenten maakten een opblaasversie van de Sint-Ritakerk van Léon Stynen. In de imposante opblaasstructuur werd de bachelorkrant gelanceerd. Dankzij deze krant hebben de studenten een beter overzicht over wat hen nu precies allemaal te wachten staat dit academiejaar.

 

Groot feest op donderdag. Koe-feestjes zijn zeer divers, dat is een feit. Er was alleszins veel plek om te dansen en dat viel bij de aanwezigen zeer goed in de smaak.

 

De week eindigde uiteindelijk met een boeiende lezing van het Britse bureau Assemble Studio aan de dokken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *