redactie

redactie

De redactie zorgt voor verschillende publicaties en verschijnt ongeveer om de twee maanden. De opzet van de publicaties is drievoudig: thema, archief en kritiek. Door rond een bepaald thema te werken, kunnen we ons verdiepen in verschillende aspecten van de architectuur. Aan het telkens publiceren van studentenprojecten ontleent ze haar archieffunctie. In het publiceren van interne en externe artikels probeert ze de leemtes in het curriculum op te vullen en het architectuurlandschap kritisch te benaderen.

Elke generatie studenten vult dit fenomeen op hun eigen manier in. Ze kiezen welke opzet het meeste doorweegt, hoe ze hun verhaal brengen en via welk medium. Het duurt vaak ook niet lang voor ook de drager in vraag gesteld wordt.

De redactie 2020 presenteert voor u 'den uier'

Klik hier voor de laatste uier:
https://www.dlk.ugent.be/uier-elements/

uier

Een nieuwe jaargang, en wat voor één. Laten we niet te lang stilstaan bij Miss. Rona, daar zijn al genoeg woorden aan vuil gemaakt. Laten we het opnieuw over de architectuur hebben.

Dit jaar zal de redactie zich inschrijven in de elementen van elementen van de architectuur. Een lange titel met een korte definitie: objecten die in het algemeen niet direct tot de architectuur behoren, maar die zonder de architectuur geen bestaan zouden kennen. Losjes baseren we ons op 'The Elements of Architecture' van Rem Koolhaas en OMA, maar we trachten de diepere en kleinschaligere laag op te zoeken. We hanteren de bewuste elementen niet als nauwe partijlijnen, maar als startstreep, als inspiratieshot, als landingsbaan.

U heeft het misschien al gemerkt, maar u zit niet rustig in het atelier met een broodje de uier te lezen, neen, dit is het wereld-wijde-web! Met spijt in ons hart moesten we dit jaar het tactiele van onze grote A2 verlaten. Het heeft bitter weinig zin om in een leeg atelier 'Heb je al een uier?!' te roepen. Om van een tegenslag een opportuniteit te maken schakelen we over op deze zelfontworpen webruimte. Elke nieuwe editie kondigen we aan met een reeks prachtige postkaarten, met QR-code naar de site, die u hopelijk al in de ateliers kon vinden.

afbeelding voor koerant site gedeelte